Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 7 augustus 2016

Trading op automatische piloot

Trading op automatische piloot


Er zijn nogal wat systemen in omloop die handelen op de automatische piloot mogelijk gaan maken. U vult wat gegevens in, u zwengelt de computer aan en het geld gaat binnenstromen.

Interessant aan deze aanpak is, waarom deze nu juist voor u is weggelegd. Immers, als dit zou werken dan gebruikte de gehele financiële wereld dit toch al? Die zoeken al vele jaren naar de pot met goud aan het einde van de regenboog zonder deze te vinden. En dat zal wel nooit gebeuren ook. Dus, waarom u? Omdat u de enige bent die gelooft dat dit een realistische mogelijkheid is?

Deze systemen kun je in theorie zelf bouwen. Dat is veel werk en buitengewoon leerzaam. Dat is het grote voordeel. De meeste mensen kopen er echter eentje via een advertentie in één van de vele bladen. Gedreven door een mengsel van naïviteit, luiheid, op hol geslagen fantasie, hebzucht en gebrek aan statistische en wiskundige kennis trekt men de portemonnee en legt een kapitaal neer voor een volautomatische tradingrobot. Het doet een beetje denken aan de middeleeuwen toen iedereen die er toe deed of voor vol aangezien wilde worden er een eingen alchemist op na hield. Deze was dan op zoek naar de steen der wijzen waarmee lood in goud veranderd kon worden.

Computers kunnen veel en kunnen veel mechanische taken van mensen overnemen. Maar  elke menselijke bezigheid die enige beoordeling van de situatie vraagt om op basis daarvan actie te ondernemen is in het algemeen toch nog vrij van de inmenging van computers gebleven.

Verdient er dan niemand met deze systemen? Jazeker. De mensen die ze verkopen. Die verdienen er goed aan. Meestal zullen ze u vertellen dat ze nog niet voldoende tradingkapitaal hebben om het systeem zelf te gaan gebruiken. "Waarom niet?", zullen velen zich afvragen.

"Ja maar, vliegtuigen en zelfs auto's hebben tegenwoordig een automatische piloot", zult u tegenwerpen. Maar dat is maar schijn. Want zodra er ook maar iets afwijkends voordoet wat niet is voorgeprogrammeerd stopt het automatische systeem om goed te functioneren en is handmatig ingrijpen noodzakelijk. Een piloot aan boord van een vliegtuig die weet wat hij doet is dan toch wel erg prettig. En als uw geautomatiseerd tradingtool vastloopt op iets onverwachts, dan is het toch wel noodzakelijk als u heel goed weet wat u moet doen om de schade te beperken. Zolang u dat niet 100% beheerst doet u er heel goed aan om van de automatische systemen af te blijven en kunt u beter zelf ervaring op gaan doen.
Gebruikte begrippen in trading op automatische piloot


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
fantasie
  ... fantasie is een zeer belangrijke drijfveer van de belegger vaak is het juist de fantasie met betrekking tot een aandeel waardoor...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
goud
  ... goud is waarschijnlijk het meest bekende edelmetaal ter wereld dat vele toepassingen kent toch is het niet het meest gebruikte...Lees meer
in omloop
  ... we zeggen van een munt dat deze in omloop komt wanneer hij gewoon dag en dagelijks met het gewone...Lees meer
kapitaal
  ... we onderkennen verschillende vormen van kapitaalhet reële kapitaal ook wel kapitaalgoederen is een van de productiefactoren naast natuur en arbeid...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
tradingkapitaal
  ... het zogenaamde tradingkapitaal is het geld dat een trader voor zijn bezigheden ter beschikking heeft te vergelijken met het bedrijfskapitaal...Lees meer
tradingstrategie
  ... een tradingstrategie is het geheel van aankoop en verkoopregels gestuurd...Lees meer
verkopen
  ... als iemand aan een ander goed levert en daarvoor met een bedrag in geld als tegemoetkoming ontvangt dan noemen we...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.