Neem nu deel aan de revolutie

Neem nu deel aan de revolutie
Neem nu deel aan de revolutie door op deze banner te klikken. Gratis, geen verplichtingen, zelfs geen emailadres

zondag 7 augustus 2016

Traderfantasie

Traderfantasie

tradingstrategie en een mechanisch tradingsysteem
Nederlandstalig boek over tradingsystemen
 en dus ook over tradingstrategie vanaf €7,-
Veel traders, en zeker degenen die veel verliezen, denken dat succesvolle traders een geheim hebben dat ze alleen met succesvolle collega's delen en dat verder volledig is afgeschermd van de buitenwereld.

Deze fantasiewereld is de voornaamste reden dat allerlei adviesdiensten op het gebied van beleggen en vooral trading als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten.

Een wanhopige trader gaat niet zelden op zoek bij adviseurs en dergelijke naar "het geheim". Het geheim van succes en maakt een kapitaal over voor een "geoptimaliseerd en gebacketested systeem" dat in het verleden een vermogen heeft verdiend. Of liever gezegd, verdiend zou kunnen hebben gesteld dat iemand het gebruikt had. Of er wordt een cursus of een peperduur boek besteld dat claimt alle geheimen te openbaren.  Waarna blijkt dat hij gewoon te weinig lette op de stand van de planeet Uranus en opzichte van de aarde. Want zo simpel zijn die geheimen vaak.

Het effect is dat deze trader steeds verder aan de grond komt te zitten en succes steeds verder weg te zoeken lijkt.

Uiteindelijk is de oorzaak van de mislukking nagenoeg altijd bij de trader zelf te zoeken. Hij bezit geen goed tradingplan met ingebouwde moneymanagement regels, hij kijkt te weinig of hij zijn systeem goed uitvoert maar teveel naar winsten en verliezen en dat soort veel voorkomende oorzaken.