Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 12 april 2014

Gannfan

GannfanEen gannfan is een waaier van lijnen die over een grafiek wordt gelegd vanaf een hoogtepunt of een dieptepunt in de koersen. De theorie is afkomstig van de bekende belegger W.D. Gann

De lijnen hebben een verhouding, waarbij 1 op 1 overeenkomt met 45%.

Zie onderstaande afbeelding met de zogenaamde Gann grid, een raamwerk bestaand uit vierkanten. De verticale as is dan bijvoorbeeld een euro en de horizontale as 1 dag. De afstand van 1 dag en van 1 euro moet dezelfde zijn. We mogen echter ook 10 euro per week nemen. Of iets wat daar op lijkt, zolang we de assen maar constant houden. Gann sprak in dit verband over sqaring price and time.Als de koers boven deze lijn is, zou er sprake zijn van een bullmarket, zit de koers er onder dan is er sprake van een een bullmarkt.

Ook werd 1:1 lijn gezien als een belangrijke steun- of weerstandslijn.

Gann onderkende in de gannfan de volgende verhoudingen en hoeken: 1:8 - 82.5 degree
1:4 - 75 degree
1:3 - 71.25 degree
1:2 - 63.75 degree
1:1 - 45 degree
2:1 - 26.25 degree
3:1 - 18.75 degree
4:1 - 15 degree
8:1 - 7.5 degree

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.