Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

Over deze site

Over dit weblog

Gouden tips

Om maar direct met de grootste teleurstelling voor vooral beginnende beleggers in huis te vallen: 

Dit is zeer beslist géén site voor beleggers vol gouden beurstips en buitengewoon trefzekere voorspellingen voor de zeer verre toekomst. 

Aan die beurstips-onzin doe ik niet mee. Punt.

Het enige hulpmiddel waarmee je de beurs kunt voorspellen voor een tijdstip dat verder dan twee weken weg ligt, is namelijk een kristallen bol. 

Over deze site en kristallen bollen
Een kristallen bol waar u de beurs mee kunt voorspellen


Ook koffiedik dan wel koffieprut kijken schijnt volgens dure adviseurs soms verbazend goed te werken om de effectenbeurs te voorspellen. De meeste klanten van deze flink betaalde specialisten zijn in elk geval prima tevreden met het resultaat dat deze vorm van voorspellen hen geeft en ze zijn gaarne bereid om er hun zuurverdiende geld in te investeren.  Dat ze het volgens in meer dan de helft

Aan het feit dat het heel anders en veel voordeliger kan gaat men maar liever voorbij. Banken leven van tradities. En van goedgelovigheid van mensen. Een situatie waar bijna iedereen blij van wordt en tevreden mee is. Binnen Compabo waren we daar echter niet tevreden mee. En onze klanten ook niet.

Twee weken vooruit is al veel te lang

Vaak is twee weken zelfs al te ver om iets van de beurs te kunnen zeggen. 

Dat je iets over de beurs van het volgende kwartaal kunt zeggen is flauwekul. Over een half jaar is grote flauwekul. Over een jaar en verder is echt aperte onzin. Welk superhulpmiddel je ook zou gebruiken, het kan gewoon niet. Er zijn naar schatting ongeveer 10.000 uiteenlopende factoren die direct en indirect invloed hebben op de de beurskoersen. En dat zou dan voorspelbaar zijn? Zelf het weer is nog beter te voorspellen en hoe vaak dat klopt weten we ook allemaal.

koffiedik of koffieprut is goed om te voorspellen
Koffiedik ofwel koffieprut is ook een goede beursvoorspeller
 

Er is echt niemand die ook maar iets over het voorspellen van koersen weet. Gelukkig maar. Want als dat voorspellen wel zou kunnen dan wilde iedereen hetzelfde aandeel kopen en een ander aandeel met een slechte voorspelling verkopen. Het ene aandeel zou oneindig duur worden en het andere zou naar nul gaan. En de beurs zou moeten sluiten wegens gebrek aan handel. Dus laat u NIETS wijsmaken. Iedereen die aankomt met verhalen over voorspellen van koersen is gewoon een fantast.

Iedere beursanalist weet zelf echt wel dat hij onzin vertelt

En elke analist weet dat natuurlijk best. Die zijn ook niet gek. Verre van gek zelfs. Maar ze hebben een baan en een baas. En die vertelt wat er gezegd moet worden. Daar verdient die bank geld mee. En die analist heeft een huis met een hypotheek, een vrouw, kinderen en een hond. Die wil geen gezeur en dat is begrijpelijk.

Maar ik word door niemand betaald om iets te zeggen. En ik kan dus gewoon zeggen wat ik wil. Ik verdien ook geen geld met mijn mening. En basis van mijn mening is, dat vrijwel alles wat u over de beurs, aandelen en aandelenkoersen in de toekomst,  verteld wordt, gewoon uit de duim gezogen is. En natuurlijk door de marketingafdelingen voorzien van indrukwekkende tabellen en mooi grafisch vormgegeven grafieken.


Een analist wil natuurlijk graag zijn baan houden

Die analisten kunnen dat natuurlijk niet zelf zeggen.  Want dat kost ze hun duurbetaalde baan en de niet geringe bonussen die in de effectenwereld worden uitgedeeld.  Ach, die mensen moeten ook leven, zullen we maar denken en we zullen ze verder niets kwalijk nemen.Wel is de aandelenanalist een bedreigde diersoort. Want steeds meer banken en vermogensbeheerders schaffen de aandelenanalisten af. Ze kunnen kennelijk goed zonder tegenwoordig. Waarom ze dan vroeger wél nodig waren is dan niet helemaal duidelijk.

Dus dan nu eindelijk het doel van deze site:

Het enige doel van deze site is het mondiger maken van beleggers door hun kennis en inzicht wat te vergroten. Ik probeer dat te doen met artikelen, uitleg van terminologie. publicatie van boeken, opstellen van vragenlijsten en leveren van oefensoftware. Hoewel de laatste 2 door problemen van de provider eventjes uit de lucht zijn. Maar ze komen vast wel weer eens een keertje terug.


Tijd voor het omschoppen van nog een heilig huisje

Beleggen is namelijk beslist géén kwestie van geld. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen geloven. Een enorm startkapitaal is echt niet nodig. Het duurt alleen wat langer voor het doel bereikt is. Soms is de tijd om het doel te bereiken zelfs verbazingwekkend kort, maar het is wel onvoorspelbaar.

Want met de juiste kennis komt dat geld vanzelf wel. Hooguit duurt het iets langer voor u het vermogen hebt opgebouwd dat u opbouwen wil. Maar dat dat gaat lukken is vrijwel zeker als u zelf geen al te gekke dingen gaat doen en zich houdt aan wat puur wiskundige regels,  die samen door het leven gaan als moneymanagement. Een techniek die u de ogen zal doen openen. Op deze site is er het nodige over te vinden en daarnaast zijn er wat boeken over te krijgen.

Dus ook als u maar over weinig startkapitaal beschikt kunt u uitstekend starten met beleggen.

Want beleggen is vooral heel, heel goed weten wat je doet. Meer niet. 

En verder vooral je nuchtere boerenverstand gebruiken. Ik pas daarom regelmatig in het weekend op een boerderij :-)  om het mijne op peil te houden, vooral met deze dames: 

nuchter boerenverstand is de belangrijkste eigenschap van succesvolle beleggers
 

Begrippen en boeken

En dat wat u moet doen leert u snel met de 15.000 begrippen die hier al staan of binnenkort komen. En natuurlijk met onze boekenserie. Vanaf najaar 2020 is de derde serie te verkrijgen.

Diverse lijsten met ingangen en zoekfuncties helpen u snel verder om te vinden wat u zoekt.


Analysesites

Deze site heeft nog een aantal zustersites

Beleggersboeken
 
Zelfstudie Bitcoin. Is Bitcoin pure nep of is het de toekomst? U leert het hier.


En dan nog de dagelijkse analyses die waarschijnlijk eind 2020 alle operationeel zullen worden voor een groter publiek dan dat op dit moment het geval is.


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.