Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 12 april 2014

Gannwheel

Gannwheel


Het negenvierkant van Gann

Het gannwheel, ook wel "Square of 9" ofwel het negenvierkant genoemd is een techniek, ontwikkeld door de legendarische belegger en trader W.D. Gann. W.D. Gann wordt gezien als één der grootste beleggers/traders die de financiële wereld ooit gezien heeft. En hij heeft ook in een indrukwekkende staat van dienst, zeker als we die afzetten tegen de gebrekkige mogelijkheden van zijn tijd. Niet te vergelijken met de moderne computergestuurde handel.

Gann heeft ons niet de gemakkelijkste technieken nagelaten

Gann gebruikte allerlei technieken en combineerde die naar hartenlust. We vinden er charting in terug, allerlei prijstabellen, astrologie, numerologie, berekeningen in de tijd, heel veel meetkunde en met name planimetrie en daarnaast nog enorme archieven met berekeningen waar mensen nog steeds op studeren om er in te ontdekken wat nu precies het geheim van Gann was.

Gannwheel als hulpmiddel voor de analyse van de markten

Het gannwheel is een hulpmiddel voor beleggers en traders waarmee diverse steun- en weerstandswaarden in de koersen en de markten berekend kunnen worden. Het gannwheel is in feite een vorm van een spiraal. Er is ook een ronde versie van bekend die dezelfde analysemogelijkheden geeft maar een stuk minder eenvoudig te construeren is.

Een spiraal van getallen

Deze spiraal van getallen (zie hieronder) wordt als volgt opgebouwd:

We beginnen in het midden van een ruitjesverdeling met het getal 1, met het getal 2 daar direct naast aan de linkerkant.

De rest van de getallen spiraalt hier om heen zoals in de onderstaande afbeelding is te zien.gannwheel in opbouw
het opbouwen van de getallen van het gannwheel

Het getal 9 completeert de eerste cyclus, de getallen 10 t/m 25 vormen de 2e cyclus, 26 t/m 49 de derde cyclus enzovoort. Het mag duidelijk zijn dat we tot in het oneindige door kunnen gaan met het construeren van deze spiraal. Er bestaan verschillende technieken om uit deze spiraal allerlei steun- en weerstandslijnen te berekenen. In de praktijk gaat de techniek door tot 360.

De technieken van Gann zijn dus niet eenvoudig te interpreteren

Maar echt eenduidig zijn deze technieken vaak niet.  Zoals bij de meeste technieken die Gann de beleggerswereld heeft achtergelaten, is de interpretatie niet altijd even eenduidig. Er zijn dan ook niet veel beleggers of handelaren die de technieken van Gann in de praktijk rendabel hebben weten te maken.


Tradersworld

Voor wie er verder in wil duiken zijn er op internet vele publicaties verschenen en vooral in het tijdschrijft Tradersworld wordt er veel aandacht aan Gann geschonken. De digitale versie van dit blad is overigens gewoon gratis te downloaden en is daarmee voor elke belegger die zich in dit soort technieken wil verdiepen, zeker aan te raden. Ga naar de website en haal onder de kop Free Issue de digitale versie van het laatste nummer op. Als lid van de digitale nieuwsbrief ontvangt u daarna steeds bericht als er een nieuwe uitgave klaar staat. Een ongekend stukje service.


Gebruikte begrippen in Gannwheel


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Cyclus
  ... een cyclus is een zich herhalende beweging in de tijd waarbij bewegingen omhoog en omlaag elkaar afwisselen als we kijken...Lees meer

Gann, W D
  ... W. D Gann begon zijn loopbaan op 13 jarige leeftijd met het verkopen van sigaren en kranten in de treinen...Lees meer

Waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld in feite waardepapieren. Deze komen voor in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.