Zoeken in deze blog

Translate

maandag 13 oktober 2014

Gartley setup

Gartley setupDe Gartley setup is ontwikkeld door H.M. Gartley in 1935 Gartley beschrijft daarbij een patroon van koersen en retracement niveau's die gezamenlijk een figuur vormen die de Gartley setup wordt genoemd.Het patroon van de Gartley setup begint bij punt S, en wordt daarna gevormd door de punten ABCD.

Punt T sluit uiteindijk het patroon van de Gartley setup af.

De aangegeven getallen zijn de retracementniveaus in de koersen.

Het probleem met dit soort koersformaties is dat ze vaak achteraf prima waar te nemen zijn. Maar op het moment dat ze aan het vormen zijn is het ontstaan meestal minder duidelijk.

En in de praktijk is daardoor het gebruik van dit soort koerspatronen dusdanig lastig dat ze weinig tot niet worden gebruikt. Wel zijn er vele vormen van retracementniveaus (bijvoorbeeld die van Gann en Fibonacci) die wel veel gebruikt worden)
Gebruikte begrippen in gartley setup


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gann
  ... w d gann begon zijn loopbaan op 13 jarige leeftijd met het verkopen van sigaren en kranten in de treinen...Lees meer
koerspatronen
  ... koerspatronen zijn figuren die op een chart gevormd worden door de koers en van een bepaalde periode en waar aan...Lees meer
punt
  ... de punt is de kleinste eenheid waarin een koers of het verschil tussen twee koersen van eenzelfde valuta wordt uitgedrukt...Lees meer
retracement
  ... een retracement is een verwacht belangrijk niveau in de koersen...Lees meer

Begrippen waar gartley setup in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

butterflysetup
  ... de butterfly setup is nauw verwant aan de gartley setup ook hier is sprake van een patroon van koersen en...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.