Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 12 oktober 2014

Gather in the stops

Gather in the stopsGather in the stops is een techniek die wel door grote beleggers toegepast wordt.

Veel beleggers hechten nu eenmaal grote waarde aan "ronde" getallen voor koersen en vooral indices zoals de AEX. Het "halen" van de 400 is dan een gebeurtenis die de nodige media-aandacht krijgt. Het halen van 401,87 zie je nooit in het nieuws hoewel het rationeel gezien net zo'n belang heeft. Maar goed, het is bekend dat beleggen en psychologie hand in hand gaan. Het is niet echt een rationeel gebeuren en de wel rationeel denkende partijen kunnen daar vruchten van plukken.

Dus als bekend is dat er veel stoplossorders in de markt liggen (vaak rond een vorig steunniveau of op een mooie, psychologische waarde als een rond getal) dan worden er zoveel aandelen verkocht dat dit voldoende koersdruk veroorzaakt dat deze stops geraakt gaan worden.

Dit raken van de stops genereert dan nog meer aanbod waardoor nog meer stops geraakt worden.

Wat weer meer aanbod genereert etc etc.

Aan het eind van dit proces worden de aandelen weer voor een lager koers terug gekocht.


Gebruikte begrippen in gathering the stops


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
koersdruk
  ... we spreken van koersdruk als er veel aanbod in een fonds is waar niet voldoende vraag tegenover staat...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.