Zoeken in deze blog

Translate

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT
Tot 15 april met 50% korting. Koop nu deze unieke NFT

maandag 14 april 2014

Frontier Markets

Frontier MarketsDe zogenaamde frontier markets zijn eigenlijk markten die nog niet echte tot de emerging markets gerekend mogen worden maar doe wel de potentie lijken te hebben om zich ooit tot emerging markets te ontwikkelen.

Voorbeelden zijn Estland, Kazachstan, Oman, Koeweit, Ghana en Zambia.

De meeste frontier marktes hebben gemeen dat ze rijk aan grondstoffen zijn maar de omvang van de handel is gering en de toegankelijkheid is slecht.

Risico's zijn vaak binnenlandse onlusten, oorlogen, enorme valutaschommelingen en dergelijke. Dit soort markten is dan ook ideaal voor de pioniers onder de beleggers.
Gebruikte begrippen in frontier markets


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

emerging markets
  ... onder de emerging markets verstaan we de groeilanden die bezig zijn met een snelle ontwikkeling tot moderne industriestaten...Lees meer
grondstoffen
  ... het is duidelijk dat de onstuimige groei van de economie overal ter wereld maar vooral in het verre...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.