Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 14 april 2014

koers

koers
De koers van een aandeel is het punt waar kopers en verkopers het eens zijn over de waarde van het aandeel. Gaat één van deze partijen de waarde anders inschatten dan zal de koers gaan veranderen. De reden waarom iemand de waarde anders in gaat schatten is meestal emotioneel en ratio zit er meestal niet achter. Dat maakt de koersen ook zo instabiel.De koers is de beurswaarde van een effect op een bepaald moment of ook wel de prijs die je voor het effect betaalt.

Bij aandelen, opties, warrants en dergelijke wordt de koers uitgedrukt in geld, dus in euro's of dollars.

Bij obligaties staat de koers in procenten.Dus als hier een koers van 99,55 staat dan betalen we voor deze obligatie 995.50 euro

De Verenigde Staten kende lange tijd een notering in breuken, bijvoorbeeld 56 1/8, wat bij ons neer zou komen op 56.125 ofwel op 2 cijfers afgerond 56.13.

Achtergrond koers

De huidige koers is de som van alle meningen en daaruit voortkomende beslissingen op het gebied van beleggen en trading op dit moment. De cijfers van import en export? Ze zijn verwerkt. De mening van de Centrale bank of een wijziging van het beleid? Het zit al in de koers. De winst- en verliescijfers van een bedrijf? De politieke situatie? Ze zijn allemaal al in de koers van vandaag terug te vinden.

Kortom, elke fundamentele factor die de markt kent is ergens in de koers terug te vinden. Want uiteindelijk vindt de kopende en de verkopende markt op een bepaalde prijs toch een vorm van consensus. En dat levert het een bepaald koersniveau op.

Bij sommigen is die mening over allerlei externe factoren misschien helemaal nergens op gebaseerd en is het uitsluitend emotie. Anderen baseren hun mening over het optimale koersniveau op de meest geavanceerde wiskundige modellen. Maar uiteindelijk bepalen ze met elkaar ze de koers.

Als er nieuwe informatie naar buiten komt dat kan dat het sentiment van de koersbepalende groep op een bepaalde manier beïnvloeden. De koersen zullen gaan bewegen. Soms nauwelijks, soms dramatisch. En de traders die actief zijn zullen hun sporen achterlaten als wild in de sneeuw.

Uiteindelijk zullen de patronen herleidbaar zijn naar statistisch veel voorkomende acties en daar zullen dan de technische analisten weer op reageren.

Quotes over koers


Op de optiebeurs lopen veel mensen rond die de prijs van allerlei zaken weten maar niet wat het waard is.
– Phillip Fisher

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.