Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 6 mei 2015

chart

ChartChart is de Engelse vertaling van het Nederlandse grafiek dan wel koersgrafiek.

Maar de term chart wordt vaak veel breder gebruikt dan alleen het maken van een koersgrafiek.

Een vraag als "...wat zegt de chart..." is eigenlijk meer bedoeld als "...wat is de technische analyse van dit fonds... "

In plaats van technische analyse komen we dan ook wel chartreading tegen, hoewel het herkennen van koerspatronen in een chart door veel technisch analisten als een aparte richting binnen hun vak wordt gezien.

De persoon die zich met het lezen van de chart bezighoudt wordt dan ook wel een chartist genoemd.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.