Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 30 november 2013

Morningstar

Morning Star

Achtergrond van de morning star

De Morning Star of ook wel de "morning doji star" vinden we terug in de candlestickanalyse. De verklaring voor dit koerspatroon is de volgende:

De eerste dag is een dag met een forse daling, die een lange zwarte kaars oplevert. De verkopers hebben nog de leiding hebben en zij weten de koers fors omlaag te drukken. De lange zwarte kaars karakteriseert de sterke downtrend. Dat geldt ook voor de gap op de tweede dag van het patroon.

De tweede dag is een doji.   De markt is onzeker. Kopers en verkopers houden elkaar in evenwicht dus zijn er weinig uitslagen. Een kleine of zelfs geen body en kleine schaduwen.

MorningStarOp de derde dag weten de kopers weer de macht te grijpen en gaat de koers weer flink omhoog.

In het algemeen is dit een scenario voor een beweging omhoog.

Three river Morning star

Met de combinatie van drie sterren spreken we ook wel van een "Three river Morning star".  De doji moet duidelijk onder de voorgaande zwarte candle te vinden zijn.

Zou de doji binnen het lichaam van die voorgaande zwarte candle vallen dan is er meer sprake van een Harami of zwangerschapspatroon. Zie daar voor meer informatie.

De witte kaars die het Three river Morning star patroon compleet maakt moet bij voorkeur ongeveer het formaat van de zwarte kaars aan de andere kant van de doji hebben. Zo niet is het des te belangrijker om op een bevestiging te wachten.

Bevestiging morning star

Als de volgende dag weer een witte kaars gevormd wordt is er sprake van een bevestiging van de trendomslag. En vandaar ook Morning Star: Een nieuwe dag ofwel een nieuwe mogelijke rally.

Betekening morning star

De Morning doji star is een volledig zogenaamd "bullish doji star" patroon.


De algemene betekenis van de Morning Star wijst op trendomslag

De verwachte richting voor de korte termijn is opwaarts gericht.

De betrouwbaarheid van de morning star is groot

Samenvatting


morning star patroon candlestickanalyse
klikken voor groter

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.