Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 13 januari 2017

FED

FED


FED is de afkorting van Federal Reserve Board.

De FED is de Centrale bank van de VS. Opgericht in 1913. Deze FED is verantwoordelijk voor het regelen van de dollarkoers tegenover andere valuta.

Ook typisch AmerikaansHet bestuur van de FED bestaat uit 7 personen die voor 14 jaar worden benoemd door de president van de VS.  Je zou de FED kunnen zien als de centrale bank van de Verenigde Staten zij het dat de organisatorische vorm toch wel afwijkt van de centrale banken zoals we die in Europa kennen.

De FED regelt zoals elke centrale bank ook de rente. En met name de effectenbeurzen houden deze rente met argusogen in de gaten. En dan kijkt men niet alleen naar het actuele rentepercentage maar ook naar de verwachtingen die men in de toelichting denkt te ontwaren. Het schrijven van deze toelichting is dan ook een vrij hachelijke zaak omdat de beurzen er soms totaal andere conclusies aan verbinden dan de bedoeling was. 

De vergaderingen van de FED en de toespraak van de voorzitter zijn dan ook zaken waar de financiële wereld met enig angst en beven naar uit kijkt.

Adres: 20th Street and Constitution Avenue, NW, Washington, DC 20551 Zie ook http://federalreserve.gov/
Gebruikte begrippen in FED


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
bestuur
  ... het bestuur van een onderneming kan een directeur een directie of een raad van bestuur zijnhet bestuur wordt benoemd door...Lees meer
centrale bank
  ... elk land met een eigen valuta kent een centrale bank die vooral als taak heeft om de valuta door...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.