Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 14 januari 2017

Merchantbank

Merchant bank


De merchantbank werd tot in de negentiende eeuw de koopmansbank genoemd.

De merchantbank is een bank die zich vooral bezighoudt met het financieren van allerlei bezigheden en verkeer rond de (internationale) handel. Denk daarbij aan valutazaken en exportfinanciering. Vroeger speelde ook het inmiddels uitgestorven wisselverkeer een belangrijke rol.

merchant bank

Daarnaast speelden deze merchantbanken een belangrijke rol als adviseur, met name op qua financiële en fiscale adviezen.

Veel taken van de merchantbank zijn tegenwoordig bij de algemene banken terug te vinden, meestal op gespecialiseerde afdelingen of kantoren. 

En dat veel werk van de merchantbank inmiddels online of op afstand wordt geregeld is ook niet iets dat u zal verbazen. Een bankkantoor moet je tegenwoordig met een lantaarntje zoeken, nietwaar? Die zijn vervangen door een website en een callcenter.

Vertalingen van merchant bank

Engels:  Merchant bank

Gebruikte begrippen in merchantbank


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

algemene banken
  ... primaire banken noemen we ook wel geldscheppende banken deze banken mogen meer uitlenen dan de hoeveelheid geld die...Lees meer
bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
exportfinanciering
  ... met het begrip exportfinanciering wordt de financiering van de handel naar het buitenland bedoeld...Lees meer
financieren
  ... financieren is de manier waarop een huishouding aan geld komt om de uitgaven te vergroten...Lees meer
handel
  ... we spreken in het algemeen van handel als we het ene goed omwisselen tegen een ander goed...Lees meer
merchantbank
  ... de merchantbank werd tot in de negentiende eeuw de koopmansbank genoemd de merchantbank is een bank die zich vooral...Lees meer

Begrippen waar merchantbank in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

merchantbank
  ... de merchantbank werd tot in de negentiende eeuw de koopmansbank genoemd de merchantbank is een bank die zich vooral...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.