Zoeken in deze blog

Translate

zondag 13 april 2014

Overtrader

OvertraderDe overtrader ziet overal en altijd kansen om in de markt te stappen. En hij doet dat ook. Nu is daadkracht voor traders op zich een prima eigenschap maar er zijn wel grenzen en die dreigt de overtrader dan ook te overschrijden.

Natuurlijk biedt de markt kansen maar zeker niet permanent. Soms zelfs een lange tijd niets. Ook niet aan de overtrader die in deze slechte perioden kapitalen kan verliezen.

Jesse Livermore, één van de grootste Traders uit de geschiedenis zei het als volgt: "Ik heb het grootste deel van mijn kapitaal vergaard door helemaal niets te doen".
Gebruikte begrippen in overtrader


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

kapitaal
  ... we onderkennen verschillende vormen van kapitaalhet reële kapitaal ook wel kapitaalgoederen is een van de productiefactoren naast natuur en arbeid...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.