Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 21 mei 2016

algemeen beursindexcijfer

algemeen beursindexcijfer


Het zogenaamde algemeen beursindexcijfer was een voorloper van de moderne indices die de gang van zaken op de beurs weergeven.

Het algemeen beursindexcijfer was opgebouwd uit de prijzen van 54 fondsen, waarvan 5 internationals, 27 afkomstig uit de industrie, 4 uit de scheepvaart, 5 uit het bank en verzekeringswezen en 13 uit de wereld van de handel.

Het voornaamste doel was om een snel inzicht te krijgen of de beurs hoger of lager stond dan de dag ervoor.


Gebruikte begrippen in algemeen beursindexcijfer


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
internationals
  ... internationals zijn aandelen die op een aantal buitenlandse beurzen worden verhandeld het betreft in het algemeen de grotere beursgenoteerde ondernemingen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.