Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 3 maart 2016

beurswet 1914

beurswet 1914


De beurswet 1914 was destijds, ten tijde van het uitbreken van de eerste wereldoorlog, bedoeld als een tijdelijk wet, maar heeft sindsdien bestaan.

Deze wet geeft de Minister van Financiën de bevoegdheid om voorschriften te over de openings-en sluitingstijden van de beurs.

Ook kan de minister in theorie de fondsen aanwijzen die in aanmerking komen voor opneming in de Officiële Prijscourant van de Vereniging voor de Effectenhandel maar in de praktijk gebeurt dit niet.
Gebruikte begrippen in beurswet1914


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

effectenhandel
  ... met het algemene begrip effectenhandel bedoelen we de aan en verkoop van effecten die tot stand komt via de bemiddeling...Lees meer
prijscourant
  ... de prijscourant is spraakgebruik voor de officiele prijscourant van de amsterdamse effectenbeurs...Lees meer
vereniging
  ... een vereniging is een rechtspersoon die door een zogenaamde meerzijdige rechtshandeling wordt opgericht de leden van de vereniging waaronder de oprichters...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.