donderdag 3 maart 2016

Beurstijd

Beurstijd


De beurstijd is de periode gedurende de dag waarbinnen beurshandel mogelijk is.

De officiële beurstijd is van 9.00 tot 17.30 uur, gedurende welke tijd op de beurs van Amsterdam doorlopend genoteerde effecten kunnen worden gekocht en/of verkocht.
Gebruikte begrippen in beurstijd


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
beurshandel
  ... de officiële beurshandel is de handel in genoteerde fondsen tijdens de normale handelsuren...Lees meer

Begrippen waar beurstijd in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

open hoek
  ... een open hoek was vroeger in de tijd van de fysieke beursvloer de plaats op de effectenbeurs waar na...Lees meer
ping
  ... de term ping kent meerdere betekenissen 1 op de valutabeurs gongslag op de amsterdamse beurs als teken dat met de vaststelling...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.