Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 17 april 2015

Onderliggende waarde

Onderliggende waardeOnder de onderliggende waarde verstaan we in de wereld van de derivaten zoals opties en termijncontracten, de beleggingsvorm of de handelswaar die de basis van het derivaat vormt. Derivaten worden daarbij ook wel van de onderliggende waarde afgeleide producten genoemd. Het Engelse "derive" staat niet voor niets voor afleiden.

Denk bij een een onderliggende waarde bijvoorbeeld aan een aandeel , een aandelenindex , een edelmetaal, een obligatie , een valuta of een grondstof.

Het is dus hetgeen waarop een optie of een termijncontract betrekking heeft.

Als de waarde van de onderliggende waarde verandert dan zal een derivaat in vrijwel alle gevallen ook van waarde veranderen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere variabelen die naast de koers van de onderliggende waarde de prijs van een derivaat bepalen, zoals de resterende looptijd, rente en dergelijke.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.