Zoeken in deze blog

Translate

maandag 4 januari 2016

Reëel inkomen

Reëel inkomen


Als je kijkt naar het reëel inkomen van iemand dan kijk je naar zijn of haar koopkracht (dus het inkomen uitgedrukt in de hoeveelheid producten die iemand kan kopen).

Voorbeeld: Piet krijgt opslag van zijn baas en gaat dus meer verdienen (in Euro's).

Maar omdat de prijzen ook erg gestegen zijn, kan hij nog steeds maar evenveel kopen op de markt (in producten gerekend).

We zeggen dan: het reële inkomen van Piet is gelijk gebleven.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.