Zoeken in deze blog

Translate

zondag 31 januari 2016

DOHLC formaat

DOHLC formaat


Als we naar een koersdataleverancier zoeken, of bij specificaties van beleggingssoftware kijken, dan zien we nogal eens dat er gepraat wordt over koersen in DOHLC formaat.

Dit formaat staat voor 5 meestal met een komma of puntkomma gescheiden velden, namelijk
-datum                     D van Date
-openkoers               O van Open
-hoogstekoers          H van High
-laagstekoers            L van Low
-slotkoers                 C van Close

Dus iets als 010707, 23.5, 25, 22, 24.6 waarbij de velden gescheiden zijn met een komma en de punten de decimalen aangeven.
Gebruikte begrippen in DOHLC formaat


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

close
  ... de slotkoers ofwel slot of close is de koers die geldt op het moment dat de beurs gesloten wordt...Lees meer
high
  ... high is de engelse term voor de hoogste koers die een effect in een bepaalde periode dag week maand heeft...Lees meer
low
  ... de low is het laagste punt dat de koers in een bepaalde periode bereikt bijvoorbeeld het laagste punt van een...Lees meer
openkoers
  ... onder de openkoers of openingskoers verstaan we de eerste koers die bij het begin van de handel officieel tot stand...Lees meer
slotkoers
  ... de slotkoers afgekort tot slot of close is de laatst gedane koers van een aandeel of optie die geldt op...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.