Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 24 januari 2016

Geconsolideerde balans

Geconsolideerde balans


Onder een geconsolideerde balans verstaan we een balans waarop de balansposten van twee of meer afzonderlijke bedrijven zijn samengevoegd.

Hiermee wordt het financiële inzicht in de gezamenlijke bedrijven sterk vergroot.

Bij deze consolidatie worden de vorderingen en schulden die de betrokken bedrijven over en weer op elkaar hebben, tegen elkaar weggestreept.

Dit consolideren, ofwel het in elkaar schuiven van de financiële gegevens van meerdere ondernemingen vindt slechts plaats voor zover er sprake is van een meerderheidsdeelneming van de ene onderneming in de andere. Je mag dus zeggen dat er sprake is van een hiërarchie van ondernemingen, ieder met een eigen balans.

We zien vaak een geconsolideerde balans op holding niveau omdat dit meestal het topje van een organisatie is.

In plaats van geconsolideerde balans komen we ook de term concernbalans tegen.

Vertalingen van Geconsolideerde balans

Engels:  consolidated balance sheet

Gebruikte begrippen in geconsolideerde balans


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

balans
  ... Onder een balans verstaan we de staat van bezittingen en vorderingen enerzijds en van schulden anderzijds aan het eind van...Lees meer
consolidatie
  ... consolidatie is het samenvoegen van alle afzonderlijke jaarrekeningen van bedrijven die tot een concern of conglomeraat behoren...Lees meer
geconsolideerde balans
  ... onder een geconsolideerde balans verstaan we een balans waarop de balansposten van twee of meer afzonderlijke bedrijven zijn samengevoegd...Lees meer
meerderheidsdeelneming
  ... onder een meerderheidsdeelneming verstaan we dat een bedrijf een belang van meer dan 50% in een ander bedrijf heeft...Lees meer
onderneming
  ... het begrip onderneming is lastig goed te definiëren omdat het nogal breed is er zijn verschillende insteken mogelijk...Lees meer
organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.