Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 17 november 2015

Elder force

Elder force


De Elder force indicator is ontwikkeld door Alexander  Elder in 1989 en moet gezien worden als een oscillator.  Elder is overigens vooral bekend geworden door zijn bestseller "Trading for a living"

Wat doet Elder force?
Deze indicator geeft de kracht aan waarmee volgens Elder de bulls en bears de markt bespelen.Ofwel we meten de kracht die achter een rally of een stevige beweging omlaag steekt met deze indicator. Opmerkelijk bij de Elder force is dat deze het volume in de berekeningen betrekt. Er zijn niet veel indicatoren die met deze waarde rekening houden.

Elder force formule

De indicator wordt als volgt berekend:

Force = Volume(vandaag) X (slotkoers(vandaag) - slotkoers(gisteren)

De Elder force indicator zwiept nogal op en neer, iets wat we bij veel indicatoren tegenkomen die volume in hun berekening meenemen. Volume is nu eenmaal beweeglijker dan prijsactie.

Hij is erg beweeglijk, zou je dus kunnen zeggen en daarom wordt de Elder force  afgezwakt met een 3daags of 13 daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde


Elder force
Elder force indicator voor AEX

Uitleg Elder force grafiek

In bovenstaande grafiek zien we in het bovenste gedeelte de koers van de AEX in een paarse lijngrafiek.

In het onderste vak is de groene lijn de "Elder force". De blauwe lijn is een driedaags MA en de roze lijn een 13 daags MA.

De paarse lijn in het onderste vak is het verschil tussen de bullpower en de bearpower, om even de termen van Alexander Elder te gebruiken.

De Elder force wordt niet vaak als losstaande indicator gebruikt maar meer om andere indicatoren te ondersteunen. Je komt hem eigenlijk in het geheel weinig tegen. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door het feit dat het geen echt gemakkelijke indicator in het gebruik is. Interpretatie vraagt de nodige ervaring en blijft zelfs dan vaak vaag. Maar Elder force is geen lastige indicator om te programmeren. Met Excel klaart u het klusje in een kwartiertje.


Gebruikte begrippen in Elder force


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer

indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer

koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.