zaterdag 30 mei 2015

Ease of movement

Ease of movementDe Ease of movement of EMV is een door Richard Arms ontwikkelde indicator.

Hierbij wordt bij een equivolumechart de midpoint move gedeeld door de boxratio.
Gebruikte begrippen in EMV


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

midpoint
  ... bij een barchart of equivolumechart is het midpoint het gemiddelde tussen de hoogste koers en de laagste koers van de...Lees meer
midpoint move
  ... bij een barchart of equivolumechart is de midpoint move het verschil tussen twee midpoints op opeenvolgende dagen...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.