Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 7 mei 2015

convergentiecriteria

ConvergentiecriteriaDe zogenaamde convergentiecriteria waren de eisen waaraan volgens het verdrag van Maastricht landen moesten voldoen om per 1 januari 1999 aan de Economische en Monetaire Unie (EMU) te kunnen meedoen.

Vrijthof in het centrum van Maastricht
Maastricht, waar het bekende verdrag met de convergentiecriteria werd gesloten 

 

De convergentiecriteria worden ook wel de criteria van Maastricht genoemd.

Er is overigens in de praktijk nog wel eens het één en ander misgelopen omdat deze convergentie op bepaalde cruciale momenten niet echt in de kraam van de politici te pas kwam. Opportunisme is nu eenmaal een bekende factor van betekenis in de politiek. 

Van de geplande convergentie is dan ook tot op heden niet echt veel terecht gekomen waardoor de Euro nog wel weer eens ter discussie komt te staan of via allerlei listig kunst en vliegwerk weer eens gered moet gaan worden. 

Nou, dan nog maar een foto van de mooie stad Maastricht want die stad kan dat allemaal ook niet helpen. 

Maastricht, oude vestingwallen
Maastricht, oude vestingwallenGebruikte begrippen in convergentiecriteria


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Convergentie
  ... het begrip convergentie heeft meerdere betekenissen 1 het verschijnsel dat bij het naderen van de uitoefendatum de prijzen van futures opties...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.