Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 22 april 2015

Stemovereenkomst

StemovereenkomstEen stemovereenkomst is een overeenkomst tussen stemgerechtigden of tussen stemgerechtigden en een derde om hun stem met betrekking tot een zeker voorstel op een bepaalde wijze uit te brengen, dus voor of tegen te stemmen.

Een dergelijke stemovereenkomst tast het principe van het originaire stemrecht niet aan.

Een stem die uitgebracht is in strijd met de overeenkomst, is derhalve een geldige stem.
Gebruikte begrippen in stemovereenkomst


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

stemrecht
  ... een aandeelhouder heeft stemrecht bij de aandelen die hij heeft dit stemrecht kan op de algemene vergadering van aandeelhouders ava...Lees meer

Begrippen waar stemovereenkomst in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

votingtrust
  ... onder een voting trust verstaan we een stemovereenkomst waarbij kleine aandeelhouders die tezamen de meerderheid vormen hun stemmen bundelen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.