Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 19 april 2015

Beleggingsstudieclubs

Beleggingsstudieclubs, praten met uw medebeleggers.


Wie er wat meer? 

Van nature is de mens een sociaal wezen. Beleggers zijn ook mensen, en willen daarom nogal eens graag praten over hun beleggingen. Hier zijn meerdere redenen voor, zoals het zoeken van de “gouden tip”, het uitwisselen van bange vermoedens over de beurs en de erop genoteerde bedrijven, en, niet in de laatste plaats, het vertellen over de eigen successen.

Nederland kent vele beleggingsstudieclubs

Nederland kent dan ook een groot aantal grote en kleine clubs, met de meest opmerkelijke namen. Als spreker is ondergetekende in de loop der jaren bij vele op bezoek geweest. De meeste beleggingsstudieclubs vergaderden bij een bank, die als gastheer optrad. Maar we zijn ook aan boord van een vrachtschip geweest, in een kerktoren, in een garagebox onder een flat en andere exotische plaatsen.

Het rendement was meestal niet het doel

Wat al deze clubs gemeen hadden was de leuke sfeer die er hing. Wat ze ook vrijwel allemaal gemeen hadden was de volslagen besluiteloosheid als het uiteindelijk om de beleggingen ging. Meestal werden de besluiten doorgeschoven naar de volgende vergadering. Het waren wel buitengewoon leuke avonden voor een discussiesessie.

Er waren maar heel weinig clubs bij die echt systematisch te werk gingen. Er waren er ook maar weinig die een behoorlijk rendement boekten, maar daar was het ook allemaal niet om begonnen.

Het leeraspect is bij beleggingsstudieclubs heel belangrijk, maar het biertje en het glaasje wijn na afloop speelde ook altijd een duidelijke rol. Er zijn in Nederland ongeveer 1000 van deze clubs. Deze hebben samen ongeveer 12.000 leden.

Wilt u meer informatie over clubs als deze, dan vindt u die op de website van de overkoepelende organisatie, de NCVB (www.ncvb.nl)

Gebruikte begrippen in beleggingsstudieclubs


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
organisatie
  ... het begrip organisatie is breder dan alleen onderneming of bedrijf in principe kunnen ook rechtspersonen verenigingen stichtingen en dergelijke onder...Lees meer
werk
  ... in het algemeen bedoelen we met werk de betaalde productiefactor arbeid in het productieproces werk dat vrijwillig wordt verricht zonder dat...Lees meer

Begrippen waar beleggingsstudieclubs in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

beleggingsstudieclub
  ... Een van de betere manieren om het beleggen in de vingers te krijgen is door lid te worden van een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.