zondag 19 april 2015

commercial bank

Commercial bank

De term commercial bank komt uit de Verenigde Staten en deze bankvorm heeft geen exacte tegenhanger in Nederland. Het zijn banken die geheel ten dienste staan van de zakenwereld en ze bieden vele depositomogelijkheden. Deze Commercial banks zijn in het algemeen in handen van een groep vermogende particulieren. Wel kan een commercial bank in principe lid zijn van het Federal Reserve System.

Het takenpakket is niet noodzakelijkerwijs beperkt tot de zakenwereld. Er zijn banken die ook diensten aan particulieren aanbieden maar in principe is dit niet de belangrijkste doelgroep.
Gebruikte begrippen in commercial bank


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
bieden
  ... van bieden is er sprake als u een prijs opgeeft aan uw bank of commissionair waarvoor u een aandeel...Lees meer
diensten
  ... we spreken van diensten als we het hebben over niet materi ële niet tastbare dus onstoffelijke goederen zoals een taxirit een...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.