Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 25 maart 2015

Contante waarde

Contante waardeBij veel berekeningen op het gebied van beleggingen, leningenen en hypotheken stuiten we op het begrip contante waarde.

Het is de huidige waarde van een in de toekomst vervallende vordering/verplichting, rekening houdende met rente daarover.

We kennen het begrip ook onder de term rente-op-rente.Als we de rente op een spaarrekening laten bijschrij­ven, dan ontvangen we ook over die rente het volgend jaar opnieuw (een klein bedrag) aan rente.

U komt het begrip contante waarde ook tegen als u uw hypotheek vervroegd aflost.

Geld dat u in de toekomst ontvangt of betaalt heeft minder waarde dan geld dat u direct ontvangt of betaalt.

U mist als ontvanger of betaler immers rente over het geld. Om dit verschil te corrigeren wordt het bedrag contant gemaakt, dat wil zeggen herberekend met toepassing van een rentefactor. Zie ook Contante waarde van het renteverschil en als u een berekening van een contante waarde wilt maken, zie hieronder:

Contante waarde berekenen


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.