Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 24 maart 2015

Profit factor

Profit factorDe profitfactor is een bekende grootheid bij het testen van tradingsystemen. Het is simpel de totale winst gedeeld door het totale verlies.

Dus stel dan ons tradingsysteem een totale winst van 100 maakt en een totaal verlies van 40 dan is de profitfactor gelijk aan 100/40 = 2,5.

Volgens vele traders en leveranciers van systemen is het verstandig om een tradingsysteem met een profitfactor kleiner dan 3 als resultaat van backtesting niet te gebruiken vanwege de te grote verschillen tussen backtesting en de echte wereld.

Het mag duidelijk zijn dat een systeem dat rond de 1 zit al vrij dubieus is en dat een systeem met een profitfactor kleiner dan 1 gegarandeerd tot grote problemen gaat leiden.

Maar met het gebruik van goede moneymanagementregels moet in principe elk systeem met een profitfactor van 1,5 en groter, behaald onder echte tradingomstandigheden, zeer winstgevend te maken zijn.

Nog niet zo bekend met moneymanagement technieken als de profit factor? Probeer onderstaande demonstratie eens uit en de resultaten zullen u verbijsteren.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.