donderdag 26 februari 2015

ecart

ecartOnder het ecart verstaan we de uitdrukking voor het verschil tussen een termijnkoers en contante koers, zonder daarbij het onderscheid in agio en disagio te maken.

Het is gebruikelijk om verschillen tussen termijnkoersen en contante koersen uit te drukken in punten of centen.

De term Ecart wordt daarnaast ook nog gebruikt om het verschil tussen twee rentes aan te geven.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.