zondag 22 februari 2015

Maanstand

MaanstandEr zijn nogal wat beleggers die de maanstand in hun analyses meenemen. En waarom niet. Met goede moneymanagement technieken is bijna elke analysetechniek wel rendabel te krijgen.

Annual lunar calendar voor bepaling maanstand

Hierbij maakt men voor het bepalen van die maanstand geen gebruik van de normale kalender maar van de zogenaamde Annual lunar calendar.   Deze Annual lunar calendar is gebaseerd op de Babylonische kalender die later door de joodse kalender is opgevolgd.

Kenmerkend aan deze kalender is dat het aantal maanden per maan-jaar niet gelijk is, maar zowel 12 als 13 kan zijn.

Opmerkelijk genoeg hebben grote crashes uit het verleden, 29 okt 1929 en 19 oktober 1989 plaatsgevonden op 28 juli van de Annual lunar calendar. Dat feit alleen is voor veel beleggers al meer dan voldoende om dit verschijnsel mee te nemen. Zeker omdat verder onderzoek heeft geleerd dat ook andere forse dalingen op andere beurzen zich op deze datum hebben voorgedaan.

Signalen op basis van de maanstand zijn niet statistisch relevant

Het aantal waarnemingen is te klein voor enige statistische relevantie maar het is op zich natuurlijk wel curieus. Zelf zouden we maar liever niet de maanstand gaan handelen of beleggen maar gelukkig is iedere trader of belegger geheel en al vrij in zijn doen en laten op dit punt.
Gebruikte begrippen in maanstand


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer

 
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer

 
laten
  ... onder laten verstaan we het afgeven van koersen waartegen men effecten of valuta wil verkopen ook wordt het gebruikt als...Lees meer

 
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.