Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 22 februari 2015

De bescheiden trader

De bescheiden traderEr is onder traders een engelstalig gezegde dat luidt "Stay humble or the market will do it for you". Ofwel losjes vertaald: "Als je zelf niet bescheiden bent dan maakt de markt je dat wel."

Vooral een trader die snel een aantal winsten maakt heeft de neiging te denken dat hij of zij de wijsheid in pacht heeft als het over trading gaat. Men wordt arrogant en het risico van overtrading wordt levensgroot. Men weet immers inmiddels duidelijk wel hoe het allemaal moet en rijk worden is nu nog slechts iets van korte tijd.

Overigens komt het omgekeerde ook voor: De trader die er na een aantal missers van overtuigt raakt nooit meer iets goed te kunnen doen. Succes bij trading is een soort slinger van een klok: Het gaat steeds heen en weer.

Belangrijk om in de gaten te houden is wat nu de oorzaak is en wat een effect. Ging het goed omdat je je aan de regels hebt gehouden? Of juist niet? In dat laatste geval is het dom geluk dat het goed gegaan is en heeft het niets met vaardigheden te maken. Reden om snel weer op het rechte traderspad te komen voordat het helemaal niet meer moet. Een trader die te grote risico's neemt loopt vast. Altijd.

Accepteer dat je als trader altijd zelf 100% verantwoordlijk bent. Het is niet de schuld van de markt die de verkeerde kant op gaat. Je kunt de oorzaak niet neerleggen bij die adviseur met zijn achteraf fout gebleken advies. Alleen de trader zelf draagt alle verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid voor wat gewoon goed gaat maar ook voor wat helemaal mis gaat.

Betrek er ook anderen bij. Een bescheiden trader durft toe te geven als hij iets niet meer weet en vraagt anderen om hulp. Dat is geen slappe houding zoals de moderne maatschappij meestal al heel snel weet vast te stellen. Waarom zou je niet leren van de fouten van anderen? Ze hebben er waarschijnlijk dik voor het maken van die fouten betaald. En waarom zou je dat zelf ook nog een keer gaan betalen als het helemaal niet nodig is?

Gebruikte begrippen in bescheiden trader


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

kant
  ... onder de kant verstaan we de bepaalde zijde van een markt of beursnotering welke notering betrekking heeft op de biedprijs...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
pacht
  ... in de economie zien we pacht als de geldelijke beloning voor het beschikbaar stellen van de productiefactor natuur...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer
tradingstrategie
  ... een tradingstrategie is het geheel van aankoop en verkoopregels gestuurd...Lees meer
vast
  ... vast is een beursterm voor een beurs met veel fondsen met stijgende koersen...Lees meer
verantwoordelijkheid
  ... een trader dient een goed gevoel voor verantwoordelijkheid te ontwikkelen de meeste traders gaan er van uit dat ze alleen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.