Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 10 september 2014

Advance-decline line

Advance-decline lineDe zogenaamde Advance decline lijn ofwel de "adlijn" behoort tot de zogenaamde breath indicatoren en er zijn verschillende technisch analisten die een eigen variant van de Advance decline lijn hebben ontwikkeld. De Advance decline lijn is één van de oudste technieken in de technische analyse. De herkomst is niet exact meer te geven maar men denkt dat de techniek oorspronkelijk is ontwikkeld door Charles Dow of Col. Aryes. Een bekende liefhebber van deze techniek is ook de technisch analist John Murphy

Breath indicatoren zijn indicatoren waaraan je kunt zien hoe de omvang van de effectenmarkt is, met andere woorden hoeveel fondsen er aan stijging of daling mee doen. Dit geeft een indicatie van de kracht van de trend. Hoe meer fondsen een beweging ondersteunen hoe groter de kans dat deze beweging inderdaad van belang is..


Advance-decline line

Dagelijks worden de aantallen gestegen fondsen, de gedaalde fondsen en bij sommige varianten de onveranderde fondsen verzameld.

Er bestaan nogal wat formules om de op deze wijze verkregen getallen te verwerken. Bijvoorbeeld

Advance-decline

Advance-decline absolute waarde verschil

 De meest bekende is een lijn die gevormd wordt door dagelijks het aantal gedaalde koersen van het aantal gestegen koersen af te trekken en het aldus verkregen getal bij het het getal van de vorige dag op te tellen.

Gebruikte begrippen in advance decline line


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
effectenmarkt
  ... onder de effectenmarkt verstaan we de markt waarop effecten worden uitgegevenondermeer bij een emissie en verhandeld de effectenmarkt wordt als een...Lees meer
indicatie
  ... de indicatie zijn de eerste bied en laatkoersen die een hoekman of de vergelijkbare functionaris die hem op de beurs heeft...Lees meer
technisch analist
  ... een technisch analist is iemand die zich bezighoudt met technische analyse om markten of fondsen te...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer

Begrippen waar adlijn in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

beursgraadmeter
  ... een beursgraadmeter moet een indicatie geven van het sentiment op de beurzen maar omdat in de media in het algemeen...Lees meer
adlijn

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.