Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 11 september 2014

Aid by trade

Aid by trade

 

aid by trade


Het begrip aid by trade is de opvatting dat de beste vorm van ontwikkelingshulp die men kan geven het openstellen van de westerse markten voor de producten uit de ontwikkelingslanden is. Op die manier kan een land zich echt economisch onafhankelijk maken en de bevolking leren om volledig in het eigendom te voorzien.

Het is te vergelijken met het gezegde dat je iemand die honger heeft een hengel moet geven en moet leren vissen in plaats van hem een vis te geven

Gebruikte begrippen in aid by trade


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.