Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 6 april 2014

second guessing

Second guessingHet verschijnsel second guessing is het meest dodelijke voor een verder goed functionerend tradingsysteem dat er is. Het is als volgt te verklaren:

Veel traders maken gebruik van computergestuurde tradingsystemen die aan- en verkoopsignalen genereren. Een goede trader voert deze opdrachten zondermeer letterlijk als door het systeem gegeven, uit maar er zijn er ook die de signalen nog even met hun "gezonde verstand" gaan bekijken en indien men dat wenselijk vindt, nog even aan gaan passen, even af blijven wachten etc. Dat pakt bijna altijd desastreus uit voor het succes van het tradingsysteem. Men spreekt hierbij van second guessing

Zeker als het het afwijken van de signalen een keer een juiste beslissing blijkt te zijn met een positief effect ten opzichte van het wél uitvoeren zijn de gevolgen niet meer te overzien. Het 100% uitvoeren van een computergestuurd advies zal daarmee voortaan vrijwel onmogelijk gaan worden omdat de twijfel die toch altijd -al is het onbewust- bij elke trader aanwezig is, er enorm door versterkt gaan worden. De neiging om wederom aanpassingen aan de signalen te doen zal er onweerstaanbaar door worden.De vorige keer ging dat toch ook goed, toch?

In feite kan de trader dit tradingsysteem nu net zo goed weg doen. Het heeft in elk geval voor hem geen praktische waarde meer, hoe goed het wellicht objectief gezien ook is.
Gebruikte begrippen in second guessing


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar second guessing in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

black box
  ... we spreken van een black box tradingsysteem als de regels van dit systeem niet naar buiten toe bekend zijn...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.