Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 11 maart 2014

Federal Reserve System

Federal Reserve SystemHet Federal Reserve System ofwel FED is het stelsel van centrale banken in Amerika. Hierbij is de FED de hoogste monetaire autoriteit die je kunt vergelijken met de vroegere Nederlandse Bank of de huidige Europese Centrale bank.

Het Federal Reserve System is opgericht in 1913 en verantwoordelijk voor het regelen van de dollarkoers tegenover andere valuta.

Er zijn 12 Zogenaamde Federal Resere Banks die samen de rol van de centrale bank vervullen. Het bestuur bestaat uit 7 personen die voor 14 jaar worden benoemd door de president van de VS.

De uitspraken van de voorzitter worden met veel belangstelling gevolgd door beleggers over de gehele wereld. Voor wijzigingen in de rente kunnen voor forse bewegingen in de koersen zorgen, vaak in slechts enkele minuten.

Niet alleen de direct uitspraken hebben een grote betekenis, ook de woorden van de voorspellingen die gedaan worden worden op een goudschaaltje gewogen en beoordeeld. Men zegt in dit verband wel dat de voorzitter van de Federal Reserve System hierbij gebruik maakt van "management bij speech".
Gebruikte begrippen in federal reserve system


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer
bestuur
  ... het bestuur van een onderneming kan een directeur een directie of een raad van bestuur zijnhet bestuur wordt benoemd door...Lees meer
centrale bank
  ... elk land met een eigen valuta kent een centrale bank die vooral als taak heeft om de valuta door...Lees meer
europese centrale bank
  ... sinds die invoering van de euro is de europese centrale bank het hoogste bancaire orgaan in de eurozone...Lees meer
rente
  ... in de economie beschouwen we rente ook wel interest genoemd als de beloning voor het ter beschikking stellen van kapitaal...Lees meer

Begrippen waar federal reserve system in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

federal open marketc ommittee
  ... afkorting van federal open market committee fomc een belangrijkste besluitvormende orgaan van het federal reserve system in amerika...Lees meer
FOMC
  ... afkorting van federal open market committee fomc een belangrijkste besluitvormende orgaan van het federal reserve system in amerika...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.