Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 11 maart 2014

Envelop

EnvelopEen envelop is in de wereld van de technische analyse een vorm van een trendkanaal of bandsysteem, dat als volgt wordt berekend:


  • Neem een exponentieel gemiddelde (EMA) van de koers
  • De bovenband is dan gelijk aan 105% van deze ema
  • De onderband is 95% van deze ema.


Er wordt gehandeld op het doorbreken van één van deze banden.

Een voorbeeld van dergelijke banden zien we hieronder.


Zie ook vergelijkbare grafieken als

Bollingerbands
Keltner channel
Donchian channel
Regressiekanaal
en trendkanaal

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.