Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 6 november 2013

Zwarte zwaan

Zwarte zwaan

zwarte zwaan


Zeker beleggers in opties zijn maar al te vertrouwd met de zogenaamde belcurve,

De waarschijnlijkheidscurve, kansverdeling, klokkromme of gausscurve. Dit zijn allemaal termen voor hetzelfde begrip.

In dit boek over optietheorie wordt er uitgebreid op ingegaan.

Deze waarschijnlijkheidscurve geeft aan dat de kans op een gemiddelde gebeurtenis altijd het grootste is.De verticale streep in de curve is het meetkundig gemiddelde, en daar zien we inderdaad de hoogste waarden.

Aan de uiteinden van de klokkromme zien we de gebeurtenissen die zich maar zelden voordoen. Het zijn juist deze extreme waarden waar veel mensen zich op verkijken en waarvan velen uitgaan dat ze dus ook wel nooit gebeuren zullen.

Omdat er in de wereld erg veel witte zwanen zijn en maar af en toe een zwarte te zien is noemen we deze weinig voorkomende gebeurtenissen een zwarte zwaan.

En als er dan toch een zwarte zwaan ontstaat dan komen veel mensen in de problemen die deze voor onmogelijk hadden gehouden.

Ze kunnen zich trouwens ook in positieve richting voordoen: Het winnen van een grote prijs in een staatsloterij is extreem onwaarschijnlijk en maar het kan theoretisch altijd gebeuren.Het verschijnsel "zwarte zwaan" wordt uitgebreid besproken in het boek "de zwarte zwaan" van Nicolaas Taleb.

Dit is een prettig leesbaar boek dat elke belegger gelezen zou moeten hebben. Het zal zijn visie op de wereld van het beleggern een behoorlijke dreun geven.

Zwarte zwaan
klik voor vergroting van de afbeelding
Gebruikte begrippen in zwarte zwaan


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

belcurve
  ... In de beleggingswereld wordt veel gebruik gemaakt van statistiek en daar komen we veelvuldig de belcurve ofwel de gausskromme tegen...Lees meer
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
curve
  ... een curve is een niet onderbroken grafische voorstelling van een reeks getallen in een bepaald tijdsinterval...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
meetkundig gemiddelde
  ... bij het berekenen van meetkundige gemiddelde worden de verschillende waarden waar we het gemiddelde van willen hebben met elkaar...Lees meer
opties
  ... in de periode van 624 tot 543 voor christus leefde er een wijsgeer met de naam thales van milete...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer
winnen
  ... met winnen wordt bij effecten het maken van een koersstijging bedoeld dus in de zin van "het aandeel windmolens nv...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.