Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 6 september 2013

market profile chart

Market profile chartDe market profile chart is ontwikkeld door J.Peter Steidlmayer.

De market profile chart ziet er op het eerste gezicht wat vreemd uit en schrikt daarmee heel wat beleggers op voorhand af. Iets wat we wel bij meer ongebruikelijke grafiektypes tegenkomen. Als we eenmaal over de eerste drempel heen zijn blijkt deze grafiek echter mee te vallen.

Als we echter zien hoe de market profile chart wordt samengesteld dan valt dit erg mee:
1.

De #beurs# opent op 90. We schrijven een O bij de #openingskoers#
100
99
98
O
97
96
95
94
93
2.Het eerste halfuur wordt aangegeven met een A. Stel er wordt gehandeld op 98 en 99 dan komt er een A bij deze waarden:

100
99
A
98
OA
97
96
95
94
93
Het volgende halfuur wordt er gehandeld op 97,98, 99 en 100. Als deze waarden krijgen een B:
100
B
99
AB
98
OAB
97
B
96

95

94
93

Het volgende halfuur wordt er gehandeld op 99 en 100. Beide krijgen een C:
100
BC
99
ABC
98
OAB
97
B
96

95

94

93
Enzovoort tot het sluiten van de beurs.
Uit de charts is op zich heel wat af te lezen. Als de markt zich heeft bewogen tussen nauwe grenzen dan krijgen we een chart als
101
100
BCDEFGHIJKLM
99
ABCDEGHK
98
OABCDED
97
B
Koers nauwelijks van zijn plaats geweest:
101
100
BCFH
99
ABCDEFGHIJKL
98
OAB
97
Koers heeft de hele dag een opwaartse richting gehad:
110
109
108
HIJ
107
HI
106
GHI
105
FG
104
EF
103
DE
102
CDE
101
C
100
BC
99
ABC
98
OA
97Gebruikte begrippen in market profile chart


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

chart
  ... een koersgrafiek of kortweg grafiek is een grafische weergave van de koersontwikkeling van een effect of index in de loop...Lees meer
grafiek
  ... een grafiek is een manier om een reeks getallen zoals koersen visueel weer te geven...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer
waarden
  ... met het begrip waarden benoemen we in de effectenwereld waardepapieren in allerlei vormen met name uiteraard effecten...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.