Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 10 september 2013

Ichimoku chart

Ichimoku chartDe ichimoku chart is een verzameling lijnen in een gewone lijngrafiek.

Deze lijnen zijn: de standardline: deze wordt berekend uit het gemiddelde van de hoogste hoog en de laagste laag over de afgelopen 26 dagen De turning line: wordt berekend uit het gemiddelde van de hoogste hoog en de laagste laag over de afgelopen 9 dagen.

Signalen worden gegeven bij de snijpunten van deze twee lijnen.

In dat opzicht is de ichimoku chart goed te vergelijken met het werken met 2 voortschrijdende gemiddeldenIn de grafiek zien we bovenin de koers, en onder in de blauwe turning line en de groene standardline.

De blokken in de koersgrafiek geven de goede (groene) signalen en de foute (rode) signalen aan.

We zien heel duidelijk dat deze techniek alleen werkt in een markt met een duidelijke trend.

Is die niet aanwezig dan geeft de techniek het ene foute signaal na het andere. Meer over de Ichimoku chart vindt u in dit boek

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.