Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 10 september 2013

Preventiedenken

PreventiedenkenHet zogenaamde preventiedenken is iets wat steeds meer de grondhouding van de politiek gaat bepalen. Preventie is mooi maar er kleven ook grote bezwaren aan. Want wie vindt dat mensen geen risico voor zichzelf of voor de samenleving mogen zijn zal in de vrije wil, in privacy, in ouderlijk gezag en in eigen verantwoordelijkheid een groot gevaar zien. .

Op veel terreinen is preventie de afgelopen jaren een belangrijk manier van kijken naar de risico's geworden: cameratoezicht en preventief fouilleren ter voorkoming van criminaliteit, sociale stigmatisering van rokers als middel tegen longkanker, de pre-emptive strike als een gerechtvaardigde oorlogshandeling, en intensief toezicht is onderdeel van het standaardrepertoire tegen kindermisbruik in onder meer de jeugdzorg. Op deze en vele andere terreinen heeft het preventiedenken op sluipende wijze het aanzicht van de staat fundamenteel veranderd. Of, zoals je wel eens leest, Nederland is een rubberentegelland geworden.

Ook de financiële wereld ontkomt niet meer aan het preventiedenken. Banken worden gemaand door politiek en toezichthouders om risico's zodanig te beperken dat er feitelijk nauwelijks nog leningen verstrekt worden, wat dan weer een forse negatieve uitwerking op bedrijven en indirect weer op hun werknemers geeft.

Er zijn dan ook nogal wat deskundigen die van mening zijn dat het paternalistische handelen van de overheid -dat eerder erger dan minder- wordt een negatief effect heeft op de economie als geheel.
Gebruikte begrippen in preventiedenken


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
verantwoordelijkheid
  ... een trader dient een goed gevoel voor verantwoordelijkheid te ontwikkelen de meeste traders gaan er van uit dat ze alleen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.