vrijdag 23 december 2016

De faucet maakt experimenteren zonder enig risico mogelijk

De faucet maakt experimenteren zonder enig risico mogelijk Een beetje cryptoliefhebber zet natuurlijk als zijn euro's die hij kan missen om in e-Gulden. (we nemen deze Nederlandse cryptomunt even als voorbeeld)  Maar niet iedereen heeft geld wat hij zomaar in cryptomunten kan of wil steken. Hoe kan dat anders? Want cryptomunten zijn wel heel interessant om eens mee te experimenteren. Het kost vrijwel niets, het risico is vrijwel niets. En dat geldt zeker als we er zelf geen geld in steken maar gebruik gaan maken van een zogenaamde faucet.

In cryptoland kennen we een interessant fenomeen, namelijk de kraan. Ofwel de Faucet. Nu zijn die er voor de Nederlandse e-Gulden niet zoveel. Op www.guldenplaza.nl vinden we er eentje en ook de cryptobeurs "bluetrade" heeft er een. Maar voordat u op deze laatste een e-Gulden bij elkaar gespaard heeft bent u inmiddels oud en wijs geworden, dus dat schiet niet op.

Maar hoe dan wel? Stel dat we uitwijken naar een faucet van een andere munt, bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin, Dogecoin en dergelijke. Wat geeft dat voor een effect? Om het eens te proberen kunnen we bijvoorbeeld uitgaan van de faucet bonusbitcoin.

Bonusbitcoin heeft twee mogelijkheden. Uitkering van een willekeurig bedrag tot 5000 sat of uitkering van een gemiddeld bedrag. Op het moment van schrijven is deze gemiddelde uitkering 260 satoshi (sat) per kwartier. Ofwel, als we elk kwartier een paar seconden vrij kunnen maken, 1040 sat per uur.

De EFL staat op dit moment rond de 1500 sat. Dat betekent dat we elke drie uur ongeveer 2 EFL kunnen verdienen door de gewonnen satoshi op een beurs als bijvoorbeeld Bittrex.com even om te ruilen in EFL. Hoeveel dat per dag wordt, zal per persoon verschillend zijn, maar als je vrijwel de gehele dag online bent dan blijk je in de praktijk toch wel een EFL of 8 per dag te kunnen halen. Een handige timer herinnert je elk kwartier dat de faucet er weer klaar voor is dus het normale werk achter de computer kan gewoon doorgaan. Wel kent Bittrex een minumum van 50.000 sat als u in wilt wisselen voor EFL en u heeft een account nodig, maar dat wijst zichzelf. Als u een account heeft, kunt u ook een bitcoinadres krijgen dat u in de faucet in moet vullen.

Dus een EFL of 50 per week is in principe haalbaar. Nu, zult u zeggen, daar wordt ik niet rijk van. Nee, op dit moment niet. Maar uiteindelijk gaan we toch allemaal voor een forse stijging van de EFL. En dan kan 50 EFL nog wel eens een leuk bedrag gaan worden, waarbij we er in de toekomst zwaar spijt van krijgen dat we die 50 EFL per week destijds niet meegepakt hebben. Nu kan het nog. In de nabije toekomst niet meer.

Daarnaast is cryptogeld een geweldige uitvinding voor wie wil experimenteren met Technische analyse en charting. Het kost op deze manier ook nog eens niets dus u kunt nog eens onderuitgaan zonder dat u dat voelt in de portemonnee. Nou ja, hooguit in uw toekomstige portemonnee maar als u het handig doet dan vult u die juist sneller op deze manier.

En wie zegt dat je je moet beperken tot één faucet en één munt? Met een beetje handigheid kun je zo tot aardig wat munten per week komen, ondanks het feit dat e-Gulden zelf niet veel faucets kent.

Test het wel even uit. Alle faucets hebben gemeen dat je gek wordt van de reclames en de popups, maar daar leven ze van dus dat is niet zo'n probleem. Natuurlijk kun je een adblocker in de strijd gooien maar dat hebben de meeste sites met faucets wel door en weigeren dan beleefd doch dringend hun diensten.  Logisch, want je verziekt hun verdienmodel ermee.

Hebt u nog geen wallet voor e-Gulden? Klik op onderstaande afbeelding en u gaat meedoen:probeer nu e-gulden vanaf een paar kwartjes