Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

dinsdag 20 december 2016

compound gain

Compound gain

We kunnen de gain berekenen over 1 periode. Maar we kunnen deze ook onderverdelen in kleinere perioden, die op zich ieder een beginbedrag en een eindbedrag kennen. In dat geval spreken we van een compound gain of in raar Nederlands samengestelde gain. Zouden we de gains van deze kleine perioden met elkaar vermenigvuldigen, dan komen we toch op hetzelfde eindresultaat uit, zoals ook blijkt uit het voorbeeld in de volgende tabel:

compound gain


We zien hier meerdere perioden, waarin het startbedrag groeit. We zien ook dat we na elke periode de gain kunnen berekenen. Maar als we nu het beginbedrag en eindbedrag nemen, dan levert dat exact dezelfde uitkomst op.

We zien in de tabel nog een begrip genoemd, namelijk het meetkundig gemiddelde. Als we n perioden hebben, dan is deze is gelijk aan de n-de machts wortel uit de gain.

Ofwel, gain is gelijk aan het meetkundig gemiddelde tot de n-de macht. Dat betekent dat slechts een kleine verhoging van dat meetkundig gemiddelde leidt tot een forse verbetering van de gain. Als we in bovenstaand voorbeeld het meetkundig gemiddelde met slechts 7 % weten te verbeteren van 1,0371 tot 1,1 dan stijgt de gain van 1,2 naar 1,6. Een winst van meer dan 30%

Het doel van elke succesvolle trader die zijn moneymanagementprincipes op orde heeft is dan ook om te proberen om elke tussenstap een zo hoog mogelijke gain te geven, bijvoorbeeld door gebruik te gaan maken van optimale herbelegging.

Gebruikte begrippen in compound gain


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

gain
  ... er bestaan verschillende manieren om rendementen te berekenen een bekende is de zogenaamde gain gain laat zich eenvoudig berekenen door het eindresultaat...Lees meer
gemiddelde
  ... het berekenen van het gemiddelde van een reeks getallen is bedoeld om een soort representatief getal voor de gehele reeks...Lees meer
meetkundig gemiddelde
  ... bij het berekenen van meetkundige gemiddelde worden de verschillende waarden waar we het gemiddelde van willen hebben met elkaar...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
winnen
  ... met winnen wordt bij effecten het maken van een koersstijging bedoeld dus in de zin van "het aandeel windmolens nv...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.