Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 9 maart 2016

AWW

AWWDe AWW is een veel gebruikte afkorting van Algemene Weduwen- en Wezenwet.

De Algemene Weduwen- en Wezenwet stamt oorspronkelijk uit 1959 en was een volksverzekering.

De AWW voorzag daarbij in een uitkering bij overlijden aan de weduwe of weduwnaar en eventuele wezen.

De AWW is in 1996 volledig vernieuwd door invoering van de Algemene Nabestaandenwet. De exacte uitwerking van deze wet is terug te vinden op de websites van de Rijksoverheid


Gebruikte begrippen in AWW


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

algemene nabestaandenwet
  ... De algemene nabestaandenwet is een volksverzekering aan nabestaanden die onder bepaalde voorwaarden een uitkering kan verstrekken deze uitkering is...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.