Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 5 januari 2017

EGverordening

EGverordening


Een EGverordening was ooit,  ten tijde van de EEG, dus voor de Europese Unie,  een bindende instructie die een algemene strekking had en in al zijn onderdelen even verbindend was en die zo nodig de wetgeving van elke lidstaat van de Europese Gemeenschappen kon vervangen. 

EGverordening


De Europese Gemeenschap (EG) was een supranationale organisatie die bestond van 1957 tot 1993. De EG werd opgericht bij het Verdrag van Rome in 1957 door de zes oorspronkelijke leden: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. Het doel van de EG was om de economische integratie en samenwerking tussen de lidstaten te bevorderen.


In de loop der jaren breidde de EG haar bevoegdheden uit naar andere gebieden zoals landbouw, milieu, sociale zaken en buitenlands beleid. De EG was ook verantwoordelijk voor het creëren van de Europese interne markt, die vrij verkeer van goederen, diensten, kapitaal en personen tussen de lidstaten mogelijk maakte.


In 1993 werd de EG vervangen door de Europese Unie (EU), die meer politieke bevoegdheden heeft dan de EG. De EU heeft momenteel 27 lidstaten en is een van de grootste economieën ter wereld.


Gebruikte begrippen in eg verordening


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

europese unie
  ... onder de europese unie die werd opgericht bij het verdrag van maastricht in 1992 verstaan we een verzamelingnaam van...Lees meer


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.