Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 5 januari 2017

EFCC

EFCC


EFCC

EFCC
was de Afkorting van European Future Clearing Corporation.

De EFCC was een Onafhankelijk instituut dat de administratie en garantie voor futures verzorgt maar is inmiddels opgegaan in een ander instituut. We hebben het dan over de European Central Counterparty Limited (EuroCCP), een clearinginstelling die actief is in Europa.Wat is een clearinginstelling

Een clearinginstelling is een tussenpersoon die optreedt als tegenpartij voor zowel de koper als de verkoper van een financieel instrument, zoals aandelen, obligaties of opties. De taak van de clearinginstelling is het vereffenen van transacties en het minimaliseren van risico's in de handel in deze instrumenten. Dit wordt gedaan door het proces van clearing en afwikkeling te faciliteren, waarbij de instelling fungeert als tussenpersoon en zorgt voor de financiële afwikkeling van de transactie.


Meer over EuroCCP

EuroCCP is een centrale tegenpartij (CCP) die zich richt op de clearing van transacties in aandelen, exchange-traded funds (ETF's), obligaties en opties. Het bedrijf is actief in verschillende Europese landen en is een van de grootste CCP's in Europa. EuroCCP is opgericht in 2007 en heeft als doel om de concurrentie tussen clearinginstellingen te bevorderen en de kosten voor deelnemers aan de handel in financiële instrumenten te verlagen.


Waar wordt EFCC gebruikt op dit weblog?


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

clearing
  ... clearing is het onderling verrekenen van effecten en optietransacties stel een bank heeft 2 klanten jansen en pietersen...Lees meer
future
  ... future is de engelse benaming van een termijncontract in de praktijk wordt deze engels benaming echter veel gebruikt...Lees meer
futures
  ... met de term deferred futures worden die futures bedoeld die qua uitoefenmaand het verst van de datum van vandaag...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.