zondag 7 augustus 2016

Branchevervaging

BranchevervagingOnder branchevervaging verstaan we het verschijnsel dat bedrijven hun assortiment steeds meer gaan verbreden.

Branchevervaging is vooral zichtbaar in de detailhandel, waar de bakker melkproducten verkoopt en de groentenwinkel brood, maar ook bij de benzinepomp met een koffie en broodjeshoek en het tuincentrum dat ook kerstboomballen en broodjes kroket gaat verkopen.

Ook in de bankwereld hebben we dit verschijnsel gezien in de jaren tachtig toen banken ook reizen gingen verkopen en zich in de makelaardij gingen begeven.

In plaats van branchevervaging spreekt men ook wel van parallelisatie.
Gebruikte begrippen in branche vervaging


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

brood
  ... een bekend gezegde in de kop en we komen een variant hiervan...Lees meer
verkopen
  ... als iemand aan een ander goed levert en daarvoor met een bedrag in geld als tegemoetkoming ontvangt dan noemen we...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.