Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 5 augustus 2016

Break-away

Break-away


Een break-away is een term uit de technische analyse. De break-away slaat op de de situatie waarin een koersontwikkeling plotseling geheel anders wordt dan voorheen. Een snel stijgende koers kan plotseling een sterke daling laten zien of omgekeerd.

Volgens technisch analisten kan de break-away een krachtig signaal zijn voor het begin van een nieuwe trend in de koers ofwel van een trendomslag.

Break away
Break away

De break-away wordt vaak eerst genegeerd

In de praktijk wordt deze omslag vaak gemist omdat de belegger of handelaar nog te veel met de voorgaande trend bezig is. Het kost vaak wat tijd om hem of haar ervan te overtuigen dat er toch echt een omslag gaande is en dat de voorgaande beweging tot een einde is gekomen. De meest profijtelijke periode, net na een omslag, wordt daardoor vaak gemist. En daar verandert de break-away ook niets aan.
Gebruikte begrippen in break away


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

analyse
  ... De term analyse komen we in de beleggingswereld vaak tegen. Afhankelijk van de context kan het begrip verschillende betekenissen hebben...Lees meer
break
  ... een break is een plotselinge en heftige val van de koersen. een break is het tegenovergestelde van een bulge...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
technische analyse
  ... technische analyse is omstreden volgens vele "echte beleggers" zoals ze zichzelf voor in beleggingsclubs graag noemen is technische analyse een...Lees meer
trend
  ... de trend is de lastig te bepalen langere termijn beweging van een aandeel of de markt in zijn geheel...Lees meer

Begrippen waar break away in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

breakaway patroon
  ... de break away ofwel de break away bullish is een koerspatroon uit de wereld van de candlestickanalyse en laat...Lees meer
break away gap
  ... de break away gap is een koerspatroon in de technische analyse waarbij de laagste koers van vandaag hoger...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.