donderdag 14 juli 2016

Groep van Tien

Groep van TienDe zogenoemde Groep van Tien of G10 is opgericht in 1962 door de tien belangrijkste industriële naties ter wereld die betrokken waren bij General Arrangements to Borrow.

Dit is een kreditietfaciliteit van het IMF die in dat jaar van start ging. De G10 omvat de volgende landen: België, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

Met de toetreding van Zwitserland in 1983 als elfde lid werd de naam niet meer gewijzigd.

De presidenten van de centrale banken van de G10 landen treffen elkaar maandelijks. Dit gebeurt bij de Bank voor de internationale betalingen ofwel de BIB in Basel.
Gebruikte begrippen in groep van tien


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bank
  ... Een bank ook wel bankinstelling genomed is een bedrijf uitoefent krachtens de wet toezicht kredietwezen een bank dient dan ook als...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.