donderdag 14 juli 2016

groepsnummer bij een cf obligatie

groepsnummer bij een cf obligatieHet Groepsnummer bij een CFobligatie is een nummer dat aan elke zogeheten lotingsgroep van obligaties waarin een obligatielening is verdeeld, wordt toegekend.

Het lot bepaalt welk groepsnummer in een bepaald jaar uitloot, alle obligaties die tot de getrokken uitlotingsgroep behoren, worden in dat betrokken jaar aflosbaar gesteld.
Gebruikte begrippen in groepsnummer bij een CF obligatie


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

lotingsgroep
  ... een lotingsgroep is een groep van cfobligaties waaraan een zelfde serienummer of serieletter is toegekend dit wordt gebruikt om gemakkelijk uitloting...Lees meer
obligatielening
  ... een obligatielening is een lening verdeeld in los uitgegeven delen de obligaties de obligaties worden aan de desbetreffende geldgevers verstrekt...Lees meer
uitlotingsgroep
  ... de term uitlotingsgroep komen we tegen bij de obligaties hierbij wordt als er geen sprake is van aflossing van de obligatie...Lees meer
verdeeld
  ... verdeeld is een beursterm voor een licht lagere beurs...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.